skip to Main Content

Energierekening 170 euro lager

9 maart 2020

Huishoudens betalen in 2020 minder voor hun energierekening. Gemiddeld betalen huishoudens dit jaar 1.574 euro. Dit is 170 euro minder dan in 2019. Dat berichtte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) afgelopen week na eigen berekeningen.

Oudere dame bekijkt energierekening bij gasfornuis
Oudere dame bekijkt haar energierekening

Meldpunt Energiealarm leidt tot hogere heffingskorting

Voor de verhoging van de heffingskorting heeft ook de Woonbond zich hard gemaakt. Tot april vorig jaar konden huurders via het Meldpunt Energiealarm een melding doen als zij een extreem hoge energierekening hebben. Ruim 1.300 huurders deden een melding. Analyse van de meldingen liet zien dat, ondanks dat huurders zelf veel doen om te besparen (en daardoor vaak in onprettige en ongezonde omstandigheden leven), zij toch hoge energierekeningen hebben. De Woonbond stelde een rapport op en trok aan de bel bij het kabinet. Dit heeft er mede toe geleid dat het kabinet heeft besloten om de heffingskorting te verhogen.

Uw energierekening in 2020

Gemiddeld daalt de energierekening dit jaar dus met 170 euro. Maar de verschillen tussen huishoudens zijn groot. Op de website van het CBS ziet u in de tabel onderaan de pagina(externe link) de verschillen per type huishouden. Weet u niet in welke categorie uw huishouden valt, dan kunt u dat eenvoudig nagaan met de vragenlijst van MilieuCentraal(externe link). Na het invullen van de woonsituatie kunt u meteen zien hoe de maatregelen voor u uitpakken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken
X