skip to Main Content
Woningcorporatie UWOON in Harderwijk is een proef gestart om met de inzet van een budgetcoach betalingsregelingen te treffen. Huurders die met geldproblemen kampen, kunnen een beroep doen op budgetcoach Ulli Sinfield.
                                                 Foto (UWOON)

HARDERWIJK – “De eerste gesprekken zijn inmiddels gevoerd met huurders die hun huur niet konden betalen. Die zijn succesvol verlopen, er zijn haalbare betalingsregelingen getroffen”, aldus Sinfield.

UWOON maakt al vele jaren werk van persoonlijke begeleiding van mensen met een huurachterstand. Huurders die in de financiële problemen komen, krijgen een vast aanspreekpunt, een medewerker van de afdeling Huurincasso. Deze denkt mee over oplossingen, verwijst door naar instanties die hulp kunnen verlenen en treft een betalingsregeling. Deze persoonlijke aanpak leidde tot een forse vermindering van het aantal huisuitzettingen vanwege huurachterstand, tot nul in 2019. Daarmee realiseerde de woningcorporatie één van de belangrijkste doelstellingen uit haar ondernemingsplan 2019-2022: ‘geen enkele huurder wordt dakloos door een betalingsachterstand’.

De budgetcoach heeft niet als doel om zo veel mogelijk huuropbrengsten binnen te halen. “UWOON is er voor stenen en financiën, maar vooral voor mensen. We willen allereerst dat huurders plezierig wonen in een buurt waar ze zich veilig én thuis voelen”, aldus Fleur Imming, directeur-bestuurder van UWOON. “De begeleiding van huurders met geldproblemen is daarbij een goed hulpmiddel.”

TS

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken
X