Skip to content

Zorg voor schone lucht in huis

Ben en Netty uit Bathmen verhuisden van een koopwoning naar een energiezuinige huurwoning. Bij het zoeken naar een huur appartement hielden ze niet alleen rekening met de isolatiestaat, maar ook met het type ventilatie. Schone lucht in huis vinden Ben en Netty minstens zo belangrijk als energie besparen.

Haal inspiratie uit de aanpak en tips van Ben en Netty
 

Bespaar met zuinig warmwatergebruik

De meeste impact maak je als je begint met besparen op verwarming. De volgende stap is om je warmwatergebruik onder de loep te nemen. Het kost veel energie (en geld) om water warm te maken. Onder andere door de warme kraan en douche niet te lang te laten stromen, kun je veel besparen.

Lees onze energiebespaartips voor warm water

Voorkom te veel vocht in huis door ventileren

De waterdamp van warm water kan veel vocht in huis veroorzaken. Zorg dat je extra ventileert als je warm water gebruikt, met name in de badkamer en de keuken. Zo voorkom je vocht- en schimmelproblemen in huis.

Bekijk de regels voor ventileren

Tip: Gebruik een hygrometer of CO2-meter

Voor een paar euro koop je een hygrometer. Daarop kan je zien hoe vochtig de lucht in huis is. Een goede vochtigheid in huis ligt tussen de 40% en 60%. Met een hygrometer heb je een indicatie of je genoeg ventileert. Wil je preciezer weten of je goed ventileert, dan werkt een CO2-meter nauwkeuriger. Een CO2-meter is echter een stuk duurder dan een hygrometer.

Back To Top
Zoeken