Skip to content

Haal energie uit je rekening!

Om energie te besparen houden veel mensen ramen en ventilatieroosters gesloten. Dit leidt tot ongezonde lucht in huis en kan je gezondheid schaden. Daarom voeren we dit stookseizoen campagne voor energie besparen op een gezonde manier. We delen tips en adviezen over energie besparen én goede ventilatie.
ga naar de campagnepagina

 

Leer goed ventileren

Ventileren is essentieel om de lucht in huis gezond te houden. Daarom moet je 24 uur per dag verse lucht binnenlaten en vieze lucht afvoeren, ook als de kachel brandt. Ventileren is dus iets anders dan luchten. Maar wat is ventileren precies? Waarom moet je continu ventileren? En hoe doe je dat op een energiezuinige manier?

We hebben een animatie gemaakt waarin we het kort aan je uitleggen. Op onze nieuwe website vind je meer gedetailleerde adviezen en uitleg.

bekijk de animatie

lees de adviezen over ventileren

Begin met besparen op verwarming

Er zijn heel veel kleine dingen die je kunt doen om energie én geld te besparen. Alle kleine stappen bij elkaar kunnen een groot verschil maken. Het meeste impact maak je als je begint met besparen op verwarming. Het grootste deel van je energieverbruik gaat op aan het verwarmen van je huis.

Op onze nieuwe website lees je wat je kunt doen om te besparen op verwarming. Zorg wel dat je blijft ventileren!

lees onze energiebespaartips

Verzoek om woningisolatie: webinar

De beste manier om energie te besparen is isolatie. Maar als huurder mag je niet zelf je huis (laten) isoleren. Dat moet de verhuurder doen. Komt jouw verhuurder niet in actie of duurt het je te lang? Je kunt gebruik maken van je initiatiefrecht en de verhuurder verzoeken om je woning te isoleren.

Lone Molenaar, jurist bij de Woonbond, geeft een webinar over het initiatiefrecht op woensdagochtend 13 december om 11 uur. Meld je aan voor het webinar. Doe dit ook als je niet live kunt kijken, en het webinar later wilt terugzien.

 

meld je aan voor 13 december

Back To Top
Zoeken